Smoothie van de maand Februari

Geplaatst op 04-02-2015 om 11:37

Deze smoothie is booster aan anti oxidanten! Het bevat de volgende ingredienten:
– Frambozen
– Blauwe bessen
– Kiwi
– Wortel
– Broccoli
– Matcha

* Frambozen zijn erg gezond en bevatten heel veel vitamine C. Het bevat sterke anti oxidanten die vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maken.

* Blauwe bessen bevatten veel anti oxidanten. Er zijn weinig voedingsmiddelen die meer anti oxidanten bevatten als blauwe bessen. De blauwe kleur ontstaat door anthocyaan. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten.

* Kiwi’s bevatten eigenlijk maar 1 soort mineraal en 1 soort vitamine, maar toch zijn ze super gezond. Het is rijk aan vitamine C en kalium.

* Wortel helpt bij veel ziekten omdat het de lever stimuleert.Een minder goed werkende lever kan tot allerlei klachten leiden, bijvoorbeeld ook tot eczeem.. Beter is het om de lever optimaal te laten functioneren door elke dag een rauwe wortel te eten of ongekookte wortelsap te drinken.De wortel is ook weer een bom aan anti oxidanten.

* Broccoli zit bomvol met verschillende vitamines en mineralen.Het bevat veel vitamine A en C en is daarom een sterke anti oxidant. Het word tegenwoordig ook wel een superfood genoemd.

* Matcha bevat actieve elementen om de huid te helpen beschermen tegen UVA en UVB zonnestralen. Langdurig gebruik van huidcrèmes met Matcha-extracten heeft een positief effect op de elasticiteit en viscositeit van de huid. Superfood Matcha helpt ook bij bacteriële infecties van de huid en kan acne en andere huidaandoeningen helpen verbeteren.

 

 

 

smoothie februari