Les Gavots de Provence

Als de eerste zonnestralen doorbreken, komen ‘Les Gavots’, de lavendelsnijders, van de bergen naar Logo20Les20Gavotsbeneden. Het enige gereedschap wat zij hebben is een sikkel om de lavendel te snijden en een schort om het te verzamelen.

De ingrediënten voor Les Gavots zijn zorgvuldig geselecteerd uit het rijke bouquet aan bloemen. planten en kruiden waardoor de Provence zo bekend is. De hele lijn is gebaseerd op plantenoliën, bloemenwaters, hydrolaten, etherische oliën, plantenextracten en vruchtenextracten. Als conserveringsmiddel worden etherische oliën gebruikt en puur natuurlijk grapefruitextract.

Uiteraard hebben de producten van Les Gavots een verrukkelijke geur waar je de Provence in herkent. Maar, wat veel belangrijker is, ze bieden een doeltreffende verzorging met de heilzame werking die in de bloemen, planten en kruiden aanwezig is en die de mens van nature nodig heeft. Les Gavots is niet “op basis van natuurlijke ingrediënten”, het is natuurlijk. Het gehalte aan actieve ingrediënten is zo hoog, dat die jouw huid echt verzorgen.

Mineralie oliën, synthetische conserveringsmiddelen en parfumstoffen, emulgatoren en kleurstoffen vind je niet in Les Gavots. Ook maakt Les Gavots geen gebruik van nanotechnologie. Hierdoor is een vervelende reactie van de huid vrijwel niet mogelijk.

Gun jouw huid pure verzorging van de natuur zelf.

Historie

Les Gavots is ontwikkeld door mevrouw Magonet in La Fare les Oliviers in Frankrijk. Het is in 1995 op de markt gekomen. Dit is het tweede merk wat zij ontwikkelde. In 1984 startte zij met Société Provencale d’Aromatherapie. Deze schoonheids-en gezondheidsproducten zijn op basis van plantextracten en aromatherapie. Na een verhuizing in 1993 kon het bedrijf verder groeien om nieuwe producten te ontwikkelen zoals het natuurlijke merk Les Gavots de Provence.

Mevrouw Magonet gelooft in gezond ouder worden, met een frisse en gezonde huid. Mevrouw Magonet zag dat de ontwikkelingen in de cosmeticabranche een kant op gingen die problemen zouden geven. Zo worden huidverzorgingsbehandelingen steeds ingrijpender en agressiever. Zij vindt dat de natuur alles biedt wat je nodig hebt voor een frisse en gezonde huid. Dit ervaar je met Les Gavots.

Les Gavots is gebaseerd op fytotherapie. Dit betekent dat de huid verzorgd wordt met ingrediënten die afkomstig zijn van planten. Fytotherapie lijkt een beetje op homeopathie, maar er is een belangrijk verschil. Bij homeopathie wordt gewerkt met tincturen die sterk verdund worden met alcohol. Vaak is de verdunning zo sterk dat het orginele extract van een plant moleculair niet meer aanwezig is, maar uitsluitend nog de energetische kracht van de plant. Bij fytotherapie wordt het werkzame plantendeel, zonder enige toevoeging, verwerkt tot gebruiksklaar ingrediënt.

Vandaag de dag zijn we weer meer geïnteresseerd in de voordelen die de natuur biedt boven de synthetisch samengestelde verzorging. Het lichaam, de huid, haalt zelf uit de producten wat het nodig heeft. Dat gaat nooit geforceerd. Bovendien geven natuurlijke ingrediënten, mits goed toegepast en van zuivere kwaliteit, minder ongewenste bijwerkingen en reacties.

De selectie van planten die in Les Gavots gebruikt wordt vindt onder strenge kwaliteitscontroles plaats. Zo is het zeker dat het de juiste plant is, dat die voldoende werkzame bestanddelen bevat en vrij is van verontreinigingen. Over het algemeen worden de gebruikte planten en plantendelen op een biologische wijze geteeld of – met respect voor de natuur – wild geoogst.Oogmasker 2