Ik heb last van...

Ik heb last van…

Acne

Acne is een aandoening aan de talgklieren. Het is belangrijk wanneer je last hebt van deze aandoening direct stopt met zelf experimenteren om te kijken wat helpt.

Hoe ontstaat acne?

Verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van acne. Waaronder een verhoogde talgproductie, dit ontstaat in de puberteit onder invloed van hormonen. Een andere factor is dat de afvoerkanaaltjes van de talgklierfollikels, die talg van de talgklier naar de huid afvoeren, verstopt kunnen raken. Dit komt doordat huidschilfers niet/niet goed afschilferen en samenklonteren. De talg kan niet meer naar buiten en gaat zich ophopen, zo ontstaan mee-eters. Daarnaast bevatten de talgklieren bacteriën, waaronder de bacterie: Propionibacterium acnes. Deze bacterie zorgt ervoor dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaaltje uiteindelijk knapt. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een ontsteking, met roodheid en puistjes als gevolg.

Plan van aanpak

Met de producten van pH formula kunnen we doeltreffend werken op jouw vette huid met onzuiverheden. De intensieve resurfacings verminderen talgophopingen en werken in de diepere huidlagen waar het ontstekingen tegen gaat en bacterieremmend werkt.

Couperose

Couperose is een netwerkje van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op wangen, kin, neus en hals of decolleté. Deze vaatjes zijn niet functioneel aangezien ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Couperose is in principe onschuldig, maar veel mensen vinden het wel vervelend.

Hoe ontstaat couperose?

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid couperose verergeren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.

Plan van aanpak

Met de producten van pH formula zorgen we ervoor dat de wanden van de haarvaten worden versterkt en dat roodheid wordt verminderd. Met microneedling stimuleren we de aanmaak van collageen om de vaten van de bloedvaten sterk te houden. Tijdens de opleiding van Huidtherapie ga ik leren om de bestaande couperose ook daadwerkelijk te kunnen verwijderen. Wanneer dit in de salon mogelijk is leest u dit natuurlijk zo snel mogelijk terug op de website.

Direct online een afspraak maken

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gelaat die het meest voorkomt bij personen (meestal vrouwen) tussen de 30 en 50 jaar. Het meest opvallende symptoom is een gelijkmatig verdeelde roodheid, waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn. Bij rosacea is er sprake van terugkerende aanvallen van ‘flare-ups’ (blozen), waarbij de roodheid in het gezicht verergert en puistjes en bultjes zichtbaar kunnen zijn. Opvallend is dat comedonen (mee-eters) – in tegenstelling tot bij acne – niet aanwezig zijn. In de volksmond wordt rosacea ook weleens couperose genoemd, maar dit is niet juist. Bij couperose blijven kenmerken zoals puistjes en bultjes uit.

Hoe ontstaat Rosacea?

De precieze oorzaak van rosacea is zeer complex en nog deels onbekend. De barrièrefunctie van de bovenste laag van de huid (epidermis) is aangetast bij rosacea en daardoor is de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf en kan er een ontstekingsreactie ontstaan in de huid. Een andere belangrijke aanwijzing is dat de Demodex mijt 20 keer meer aanwezig is in een huid met rosacea dan in een ‘gezonde’ huid. In onze huid vinden we miljoenen micro- organismen, waaronder bacteriën en schimmels. Het klinkt misschien minder fris, maar dit is heel normaal en deze microben zijn ook zeker nodig. In het geval van rosacea zou de Demodex mijt aanleiding geven tot ontstekingsvorming in de huid.

Plan van aanpak

Bij rosacea kunnen we de symptomen goed behandelen, maar wanneer er gestopt word met de behandelingen kunnen de symptomen terug keren. Bij rosacea is het belangrijk om de huid te vernieuwen en te genezen, zonder dat de bacterie Demodex mijt zich ook vernieuwt. Dit lukt goed met een vitamine A. Naast werken op het normaliseren van de bacterie werken we ook op hydrateren, kalmeren en bescherming voor de huid.

Pigmentvlekken
Pigmentvlekken en/of ouderdomsvlekken

Pigment is een kleurstof die zorgt voor de kleur van je huid, het haar en de iris van het oog. Pigment beschermt de huid tegen de UV-straling die in de zon zitten. Een teveel aan UV-straling doet de huid sneller verouderen, zorgt voor huidschade en kan zelfs huidkanker veroorzaken.

Hoe ontstaat pigmentvlekken/ouderdomsvlekken?

Pigment is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door pigmentcellen. Door kleine korreltjes pigment af te geven aan de buitenste laag van de opperhuid, krijgt je huid haar kleur. Pigment beschermt je tegen de UV-stralen die in zonlicht zitten. Als je lang in de zon zit maakt de huid onder andere meer pigment aan, om je huid te beschermen. Een overdosis aan UV-straling kan de pigmentcellen ontregelen wat zorgt voor een ophoping van pigment. Deze ophoping van pigment ziet eruit als een donkere plek op de huid; een pigmentvlek. Daarom is dagelijks gebruik van een UV factor met minimaal SPF30 noodzakelijk.

Plan van aanpak

Met de intensieve resurfacing in combinatie met microneedling verminderen we de ophoping van pigment in de bovenste huidlaag. Ook gaan we ervoor zorgen dat de pigmentcel een normale dosis pigment gaat afgeven. Daarnaast kunnen we verdere hyperpigmentatie voorkomen.

Direct online een afspraak maken

Gerstekorrels

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn harde witte bultjes in je huid. Ze komen meestal voor op je wangen en rondom je ogen, zoals op het ooglid. Ze worden wel eens verward met mee-eters, maar in tegenstelling tot mee-eters zijn gerstekorrels niet makkelijk uit te drukken.

Hoe ontstaan Gerstekorrels?

Een gerstekorrel ontstaat door een ophoping van keratine (de hoornstof van de huid). Door deze ophoping ontstaat er een korreltje. Vaak wordt gedacht dat er, net als bij mee-eters, talg in de witte korreltjes zit, maar dit is niet het geval. Wij zien juist dat een gerstekorrel ontstaat bij een droge, gedehydrateerde huid. De korrel kan niet vanzelf of door uitdrukken verdwijnen door de afwezigheid van een porie-opening in de gerstekorrel. Gerstekorrels kunnen jaren aanblijven als ze niet behandeld worden.

Plan van aanpak

Doordat gerstekorrels voornamelijk bij een droge, gedehydrateerde huid voorkomt, gaan we ervoor zorgen dat de vochtbalans in de huid wordt herstelt, hierdoor zal het probleem worden verminderd.

Eczeem/verstoorde huidbarrière

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid die zich uit in roodheid, kleine blaasjes, schilfering, zwelling, rode bultjes, korstjes en gaat vaak gepaard met veel jeuk.

Hoe ontstaat eczeem/droge huid?

Bij eczeem is de huidbarrière verstoord en dit zorgt ervoor dat de huid minder goed vocht vast houdt, sneller uitdroogt en daardoor minder goed beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. De huid wordt droog en schilferig. Voor het ontstaan van eczeem is niet één duidelijke oorzaak aan te wijzen, de erfelijke aanleg is de belangrijkste, maar interne en externe factoren spelen ook een rol.

Plan van aanpak

Na de huidanalyse kunnen we en plan van aanpak maken om de juiste huidbalans terug te vinden. In het dagelijks leven wordt de huidbarrière op de proef gesteld door heet water, zepen, mechanisch trauma of chemicaliën die op het werk worden gebruikt. Als dit regelmatig gebeurt, dan heeft de huid te weinig tijd om te herstellen en dreigt uitdroging door een teveel aan vochtverlies. De huid is dan niet voldoende in staat om zichzelf te beschermen en daarom zal er eerst gewerkt moeten worden om het verdedigingsmechanisme van de huid weer goed te laten werken.

Direct online een afspraak maken

Huidveroudering

Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Het gevolg hiervan is huidverslapping, wat uiteindelijk resulteert in fijne lijntjes en rimpels. Onder huidveroudering verstaan we ook een doffe, grauwe en droge huid.

Hoe ontstaan rimpels/fijne lijntjes?

Huidveroudering begint al tussen het 20e en 30e levensjaar. Zon, roken, stress, verkeerde voeding en hormonale veranderingen kunnen allemaal bijdragen bij het ontstaan van huidveroudering. Het begint met een doffe, grauwe en droge huid. Wanneer de huidveroudering verder intreedt ontstaan er fijne lijntjes, rimpeltjes en huidverslapping.

Plan van aanpak

Met de speciale behandelingen met pH formula tegen huidveroudering werken we in de diepere huidlagen waardoor we de aanmaak van collageen en elastine kunnen stimuleren. Met microneedling stimuleren we de aanmaak van collageen om bestaande fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen. Ook nieuwe rimpeltjes en fijne lijntjes worden hiermee voorkomen.

Vochtarme huid/droge huid

Een vochtarme huid is een huidconditie. De huid heeft een tekort aan water in de bovenste huidlaag. Een vochtarme huid kan strak aanvoelen, ziet er dof uit en laat craquelé zien. Ook kan het tekenen van gevoeligheid of irritatie vertonen. Een vochtarme huid ontstaat door externe factoren zoals: verwarming, airco, zon, te lang en te warm douchen. Bij een vochtarme huid is het van belang om te hydrateren.

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid is een huidtype. Dat betekent dat je hiermee bent geboren. Een droge huid produceert minder talg. Voelt vaak ruw aan en kan wat schilferig zijn. Helaas kunnen we een huidtype van nature niet veranderen. We kunnen het wel in goede conditie brengen. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor crèmes die de huid voeden en herstellen.

Plan van aanpak

Veel producten van pH formula bevatten vochtbindende ingrediënten zoals lactobionic zuur en melkzuur. Daarnaast heeft pH formula een hyaluron serum. Hyaluron kan 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Enkele producten bevatten ingrediënten die normaliserend op de talgproductie werken. Dit kan betekenen dat dit ingrediënt juist de talgproductie verminderd of juist stimuleert.