Bellabaci

De Bellabaci massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude Chinese cupping therapie. Deze massage wordt uitgevoerd met behulp van Bellabaci siliconen vacuüm cups. Deze nieuwe behandeling heeft een geweldige ontspannende en helende werking. Door het creëren van een zuigende werking aan het huidoppervlak en de negatieve druk werkt de massage afvoerend op overtollig vocht en afvalstoffen, het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en brengt de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid weer op gang.

Wat is de Bellabaci massage?

Een langzame en ontspannende massage met het gebruik van de Bellabaci cups die ervoor zorgt dat het lichaam zichzelf ontgift. Het is vergelijkbaar met warme kompressen, maar heeft dan een veel beter effect. Het mechanisme trekt bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug om te worden gereinigd en afgevoerd. Bellabaci heeft geen irriterende werking op het gezicht of lichaam. Het geeft een lichte roodheid maar deze is niet blijvend.

Hoe voelt Bellabaci massage?

Cliënten ervaren vaak tintelingen en diepe warmte zelfs lang na de behandeling. Op het zenuwstelsel heeft het een kalmerend effect en cliënten raken vaak in een diepe staat van ontspanning. Het behandelende gebied kan rood worden door stimulatie.

Hoe werkt Bellabaci?
– Op de huid: Toename van de vulling van de bloedvaten in de huid, hierdoor stijgt de temperatuur van de huid, de stofwisseling van het huidweefsel versterkt, zweet- en andere klieren werken beter. Het vermogen op de huid te vernieuwen wordt versterkt. Dit zorgt voor anti-aging van binnenuit, verstevigt de onderkin, verbetert en verzacht littekenweefsel, verzacht striae, verbetert de huidskleur en textuur en het verbetert de opname van werkstoffen.
– Op de spieren: Als reactie zullen de bloedvezels in de spieren geactiveerd worden als respons op de stimulatie van de haarvaatjes. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren zet de bloedstroom goed op gang, waardoor stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Ook het lymfe-afvoer zal verbeteren. Hierdoor zal de werking pijnverlichtend zijn en vermindert het ontstekingen, bereikt het diepe spierweefsels, maakt het verklevingen los en stretcht het spieren en bindweefsel.
– Op de gewrichten: door een betere doorbloeding in het gewricht na het zetten van een cup in het aangrenzende gebied kan een sterke verbetering optreden van pijnklachten.
– Op de spijsverteringsorganen: bij chronische constipatie of andere maag- darmstoornissen kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding van de peristaltiek. Ook is dit middendeel van de buik belangrijk omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal is bij een goede werking van de maag, milt en darmen. De trekkracht van lage druk op de buik stimuleert de binnenkant van de spijsverteringsorganen en versterkt daarmee de kracht van de vertering en opname van voeding.
– Op het zenuwstelsel: stimulatie van de sensibele zenuwen van de huid bij toepassing op de rug, waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.
– Op de lymfe: het heeft een krachtige lymfe drainerende werking.

De Bellabaci cups worden gebruikt om toxines (gifstoffen) van de spieren vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken en de bloedsomloop te verbeteren. Doordat je 4 centimeter in het weefsel gaat zorg je ervoor dat gifstoffen vrijkomen, je activeert het lymfesysteem, je heft darmblokkades op, activeert een betere doorstroming in de aders, slagaders en haarvaten, revitaliseert de huid, vermindert striae en vermindert spataderen.

Door de geweldige trekkracht die de cups biedt, zorgt de zuigtechniek ervoor dat er vermindering van pijn is en daardoor een beter gevoel van welzijn. Na een zeer korte tijd zal de cliënt warmte en een vermindering van pijn voelen.

Voordelen van de Bellabaci massage

De zuigkracht reikt tot 4 centimeter in het zachte weefsel, verbindingen en organen. Het trekt gifstoffen en ontstekingen van het lichaam naar de oppervlakte van de huid waar het lymfesysteem ze verwijdert.

Cryoglobes

Bij de gezichtsbehandeling wordt de cupping massage afgesloten met de Cryoglobes. Deze ijsbollen verbeteren de algemene conditie van de huid door de zuurfstof- en voedingsstoftoevoer naar de huid te verhogen. Frequent gebruik van de Cryoglobes verstevigt de huid en helpt rimpels te voorkomen. De intense kou activeert de collageen productie in de diepere lagen van de huid, waardoor je huid stevig en strak blijft. Na verschillende behandelingen merk je dat de huid gladder en gelijkmatiger wordt door het verbeteren van de elasticiteit en krijg je weer een jeugdige huid.

De voordelen van het gebruik van de Cryoglobes zijn:
– Werkt op het lymfesysteem
– Verwijdert gifstoffen
– Kalmeert ontstekingen en irritatie
– Vermindert wallen en roodheid
– Strijkt fijne lijntjes en rimpeltjes glad
– Verbetert de bloedsomloop naar de huid en geeft een gezonde glans.
– Minimaliseert de grote poriën